MEDIA

VLOGEL – Boven Water Muziektheater

VLOGEL is een verhaal over (willen) vasthouden en (moeten) loslaten en over het belang van die ijzersterke, fragiele verbeelding.

Tekst: Alice Zwolschen Muziek: René Veen Vormgeving: Sanne Puijk Regie: Nynke van den Bergh Cast: Sopraan: Bibi Ortjens, Tenor: Erik Slik, Bariton: Jokke Martens

FROMMERMANN

Jan-Willem Schaafsma, Erik Slik – tenor
Fabian Egli, Jan Willem Baljet – bariton
Tim Maas – bass
Celia García-García, Maurice Lammerts van Bueren – piano
Paul van Utrecht – guitar

The Day After – Jonathan Dove. World Premiere 2015 – Holland Opera
In The Day After gaat de jonge Phaëton op zoek naar zijn vader, en verliest zich vervolgens in de rol van de onbesuisde jongeling die zich een god waant. De mythe Phaëton is een verhaal over ambitie, onzekerheid, verlangen, grootspraak en ondergang. Over de mens die denkt dat hij de natuur naar zijn hand kan zetten.

FrommerKerst

In 2005 vonden zes muzikale vrienden elkaar in hun liefde voor de Comedian Harmonists. Als eerbetoon vernoemden zij zich naar de oprichter van hun idolen: Harry Frommermann.

​Honderden repetities, talloze memorabele concerten, zes CD’s en vele radio- en televisieoptredens liggen inmiddels achter hen. Het repertoire en de bezetting zijn gegroeid en uitgebreid. Nostalgische hits, klassieke pareltjes en hedendaagse meezingers staan vreedzaam naast elkaar op de setlist.

Rage d’Amours – R. Zuidam

Johanna I: Claron McFadden (sopraan) / Johanna II: Young-Hee Kim, Johanna III: Katrien Baerts (sopraan) / Philips de Schone: Erik Slik (tenor) / Verteller / Pierchon: Romain Bischoff (bariton) Rage d’amours is een verhaal over een tragische liefde, die dermate onvoorwaardelijk en grenzeloos was, dat deze de dood trachtte te overwinnen door haar onvergankelijkheid.

Villanelle – H. Berlioz

Op 2 juli 2017 voerde Noord Hollands Kamerorkest o.l.v. Bastiaan Uijl “Les Nuits d’Été” uit van H. Berlioz. Hier een fragment van het eerste lied “Villanelle”.