Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Reuzenverschrikker XXL

June 21, 2023 @ 15:30 - 16:30

DE REUZENVERSCHRIKKER XXL is een muziektheatervoorstelling met gesproken dialogen en liedjes op muziek van de Russische componist Alexander Gretchaninov. Een vrolijke voorstelling voor leerlingen uit het basisonderwijs, gebracht door Boven Water Muziektheater i.s.m. De Limburgse Koorschool.

In het bos wonen een reuzenvolk en een mensenvolk. Ver uit elkaar, báng voor elkaar. Veertje is een reuzenjoch met een groeistoornis. Wanneer hij per ongeluk het mensenmeisje Mijs ontmoet ontdekken ze dat ze even groot zijn. Maar ook dat ze geen enkele behoefte voelen om elkaar te schoppen, te slaan of op te eten. Mijs is zelfs dapper genoeg om met Veertje mee te gaan naar het reuzenbos. Daar stuiten ze op Stato, de angstaanjagende, stakerige REUZENVERSCHRIKKER. Altijd hongerig, aast hij al jaren op Veertje. Maar Mijs lijkt ‘m ook een uitstekend tussendoortje. Stato krijgt haar te pakken maar gelukkig: de afloop brengt mens en reus dicht bij elkaar!

Text: Alice Zwolschen
Muziek: Alexander Gretchaninov
Design: Sanne Puijk
Regie: Nynke van den Bergh
Spel en zang: Madieke Marjon/Janneke Schaareman (Mijs), Erik Slik (Veertje), Jokke Martens (Stato) en twintig kinderen van De Limburgse Koorschool (het reuzenvolk en het mensenvolk)
Koordirigent: Claudia Franzen
Piano: Toon Konings
Voor: 4+

Venue

Openluchttheater Brunssum
View Venue Website

Organiser

Openluchttheater Brunssum
View Organiser Website
en_GBEnglish (UK)