The boy who grew too fast – Menotti

Familie-opera (6+) over de moed om anders te zijn.

Wat als je anders bent dan de rest? Doe je dan je best om niet op te vallen? Of laat het je koud dat je afwijkt?

De jongen die te snel groeide is een opera over erbij horen en anders zijn, voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling wordt gespeeld en gezongen door volwassen zangers én een kinderkoor. Klik hier voor de website van DNO

Het verhaal

Poponel past niet in zijn klas. Hij is te hard gegroeid. De andere kinderen plagen hem met zijn veel te lange lijf. Maar er is een oplossing. Een professor heeft een machine gemaakt waarmee Poponel weer klein kan worden. Onder één voorwaarde: hij moet zich voortaan wel precies zo gedragen als alle andere kinderen. Lukt het Poponel om zich aan te passen aan de rest? Of kan hij het niet laten om anders te zijn?

Jong geleerd, oud gedaan

Gian Carlo Menotti (1911-2007) schreef zijn eerste opera al toen hij 11 jaar oud was. Voor de Amerikaanse televisie maakte hij zijn bekendste compositie: de kerstopera Amahl and the Night Visitors. De kijkers reageerden zo enthousiast dat de opera jaar op jaar werd uitgezonden. Tot op hoge leeftijd bleef Menotti componeren, ook voor jong publiek. Hij schreef De jongen die te snel groeide in 1982 voor OperaDelaware.

Regie
Maria Lamont
Libretto (vertaling)
Ruben van Gogh
Dirigent
Leonard Evers
Orkest
Nationaal Jeugd Orkest
Koor
Nieuw Amsterdams Kinderkoor / Nieuw Vocaal Amsterdam
Juf Hoop
Maartje Rammeloo
Poponel
Erik Slik
Mevrouw Skosvodomonit
Wilke te Brummelstroete
Dr. Klein
Marcel Reijans
Hans Hond
Alexander de Jong
Prof. Miep Meermans
Leonie van Rheden