Erik Slik – Tenor

IMG_2573 - Version 2De nederlandse tenor Erik Slik studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij Henny Diemer wordt momenteel gecoacht door Margreet Honig. In 2009 behaalde hij de finale van het Cristina Deutekom Concours.
Hij maakte deel uit van het Muziektheaterensemble van Theater&Philharmonie Thüringen (Duitsland) waar hij partijen vertolke als: Fenton in Nicolais Die lustigen Weiber von Windsor, Sinowi in Lady Macbeth van Schostakowitsch, Camille de Rossillon in Die lustige Witwe, Rector Adams in Peter Grimes en Pylade in Gluck’s Iphygenie auf Tauris, maar ook in musicals al Chess en Anatevka rollen op zich nam.

Bij De Nationale Opera (Amsterdam) was hij te zien in Lucia Di Lammermoor, Fanciulla dell West, Parsifal en Die Soldaten. Bij De Nederlandse Reisopera zong hij o.a. Gonzalve in l’Heure Espagnole (Ravel) en Don Basilio in Le Nozze di Figaro (Mozart). Hij werkte met dirigenten als Hartmut Haenchen, Carlo Rizzi, Kenneth Montgommery, Richard Egarr, Charles Dutoit, Anthony Hermus en Ed Spanjaard. In 2015 zong hij de hoofdrol in de wereldpremière van Jonathan Dove’s The Day After bij Holland Opera, waar hij ook Don Ottavio in Mozart’s Don Giovanni zong. Hij maakte zijn debuut in Zuid Afrika als Tamino in Mozart’s Die Zauberflöte.
Naast zijn werk in opera is Erik Slik tevens een veelgevraagd concertsolist in binnen- en buitenland. Tot zijn repertoire behoren Händel’s Messiah, Bach’s Matthäus en Johannes Passion maar ook modernere werken als Britten’s Spring Symphony en Henze’s Stimmen. Hij maakt sinds 2014 deel uit van de nederlandse groep Frommermann, een close harmony ensemble in de traditie van the Comedian Harmonists.

 

Erik Slik studied at the Conservatory of Music in Utrecht (the Netherlands) with Henny Diemer. He took part in the Lied-class as well as the Opera-class there. During his studies he was invited to sing in Dutch and German opera productions. He is now being coached by Margreet Honig.

He was a member of Theater Thüringen’s soloist ensemble for two years, where he performed in their Opera-, Operetta-, Concert- and Musical productions. He sang Fenton in Die Lustigen Weiber von Windsor, Sinowi in Schostakowitsch’s Lady Macbeth von Mzensk and Camille de Rossillon in Léhar’s Die Lustige Witwe.