Fortress Europe

Fortress Europe is een nieuwe opera over een van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: de vluchtelingencrisis.

Het is de eerste aflevering van ‘Sign of the Times’, een serie nieuw te schrijven opera’s die snel inhaken op de actualiteit, een samenwerking tussenDe Nationale Opera, Opera Trionfo en het Asko|Schönberg Ensemble.

 

 

De opera vertelt het verhaal van vrouwe Europa en haar zoon, de politicus. Zelf geboren in Noord-Afrika, trad Europa als jonge vrouw vol moed en idealen de wereld tegemoet. Nu leeft ze afgezonderd in haar appartement in Brussel. Ondertussen heeft haar zoon de opdracht de poort naar Europa te bewaken. Er ontspint zich een drama vol politieke belangen, persoonlijke verlangens en de angst en haat van populisten.

20,21 en 22 maart Stadsschouwburg Amsterdam

http://www.operatrionfo.nl/