Interview Opera Magazine – Podcast

Afgelopen voorjaar werd Erik Slik geinterviewd door François van den Anker voor de website “Place de l’Opera”, ook wel bekend als “Opera Magazine”. Hieronder het persbericht en een link naar het interview:

 

 

 

Erik Slik werd geboren in Kampen, overwoog een opleiding voor musical, maar werd uiteindelijk klassiek zanger. Bij zijn auditie voor het conservatorium bleek dat de eisen hoog waren. “Ze waren daar niet makkelijk tevreden, daar kon ik dus veel leren”, vertelt de tenor in een interview met François van den Anker.

Erik Slik - Stephan Walzl

Erik Slik. (© Stephan Walzl)

Zowel oratorium, lied als opera heeft Erik Slik op zijn repertoire. Hij stond in producties van de Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera, maar zong ook in de NTR ZaterdagMatinee. Twee jaar was hij in Duitsland verbonden aan Theater & Philharmonie Thüringen. Sinds hij terug is in Nederland, is zijn agenda gevuld met heel verschillende producties en rollen.

Frommermann in het Kurhaus – 15 juni 2016

kurhaus

Frommermann is trots en vereerd met de uitnodiging van het Festival Classique om op woensdag 15 juni in het Kurhaus in de voetsporen van The Rolling Stones te treden! In de historische Kurzaal zoomt Frommermann onder de titel ‘A story of singers’ in op een ander bijzonder moment in de Scheveningse muziekgeschiedenis.
De immens populaire groep Comedian Harmonists, die eind jaren twintig in Berlijn een bliksemstart beleefde, wordt in 1935 door de Nazi’s gedwongen te stoppen en valt uiteen. De joodse leden, met daarbij oprichter Harry Frommermann, ontvluchten Duitsland en maken een doorstart als Comedy Harmonists. De niet-joodse leden formeren een nieuwe groep onder de naam Das Meistersextett. Begin 1937 treden beide formaties op in Scheveningen, op dezelfde avond, slechts een steenworp afstand van elkaar en van Het Kurhaus verwijderd. De wonden zijn vers, de wederzijdse verwijten groot: de Comedian Harmonists en Das Meistersextett ontlopen elkaar en ontmoeten elkaar niet.
Of… toch wel?
In ‘A story of singers’ hernieuwt Frommermann de samenwerking met Marc Pantus, regisseur van de succesvolle producties ‘FrommerFranz’ en ’10 jaar onvoorwaardelijk’.

Der Kaiser von Atlantis – Viktor Ullmann

KaiserpPoster

Der Kaiser von Atlantis ontstond in concentratiekamp Theresienstadt tijdens de Tweede Wereldoorlog, gemaakt door componist Viktor Ullmann en librettist Peter Kien. In maart 1944 werden praktisch alle makers afgevoerd naar Auschwitz, waar zij om het leven werden gebracht. In 1975, nu 40 jaar geleden, beleefde de opera zijn wereldpremière bij de Nederlandse Opera (thans Nationale Opera) in theater Bellevue, Amsterdam.

De pers over Der Kaiser von Atlantis:

De zeven jonge zangers leveren stuk voor stuk innemende en expressieve prestaties, waarbij ze – al is dat tevens een verdienste van Ullmann – zang en spraak vanzelfsprekend in elkaar laten overgaan. – Volkskrant

Petje af voor de zevenkoppige cast, met onder meer Wiard Witholt (De Keizer) en Erik Slik (de Harlekijn). Maak van deze tekst maar eens een coherent geheel dat het publiek meebeleeft.  – Trouw