Scratch Muziekdagen Leiden

Erik Slik zal te gast zijn bij de Scratch Muziekdagen te Leiden waar Orff’s “Carmina Burana” en Jenkins’ “The Armed Man” zullen worden uitgevoerd.

Scratch Muziekdagen Leiden: het grootste jaarlijkse scratchevenement van Europa
Scratch komt van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’ ofwel ‘met niets beginnen’. En dat is precies wat dit evenement is: samen met zo’n 1000 andere muziekliefhebbers uit alle delen van het land op één dag een muziekstuk instuderen én ’s avonds uitvoeren voor publiek.
Onder leiding van een professionele koordirigent en solisten, bieden De Scratch Muziekdagen een podium aan zangers en muzikanten uit Nederland én Europa.

symNivopage2_2

Scratch Muziekdagen Leiden

Café Classique, zaterdag 6 februari, Rode Hoed Amsterdam

Erik Slik zal te gast zijn bij jazzpianist Mike del Ferro en mezzosopraan Karin Strobos in Café Classique in de Rode Hoed te Amsterdam; een gevarieerd programma waarin meeslepende aria’s in swingend tempo worden afgewisseld met jazzarrangementen.

Wie denkt dat deze uiteenlopende muziekstijlen niets met elkaar gemeen hebben, heeft het bij het verkeerde eind. Begenadigd jazzpianist Mike del Ferro is de zoon van de legendarische heldentenor Leonard del Ferro, die nog het podium mocht delen met niemand minder dan Maria Callas.

Als eerbetoon aan zijn vader besloot Mike twee werelden bij elkaar te brengen. Geïnspireerd op de mooiste opera-aria’s componeerde hij een aantal jazzy composities die hij dit voorjaar in Brasilia en in de grote zaal van het Concertgebouw ten gehore zal brengen. Echter niet voordat dit programma samen met de vermaarde mezzosopraan Karin Strobos en onze eigen musici van Muziek buiten de Concertzaal haar première zal beleven in de Rode Hoed.